Tips & Tricks

Tips om uw huis koel te houden!

Zalig toch zo’n weertje! Zo mogen er nog veel volgen. Maar de vraag is hoe je jouw huis lekker koel kan houden op warme dagen? Uiteraard kan je aan de grote werken beginnen door te isoleren, de gevel wit te schilderen of een zonwerende folie op uw ramen te kleven.

Wat praktischer is en minder drastisch is bijvoorbeeld goed en slim ventileren. Overdag is het verstandiger om deuren, ramen en gordijnen te sluiten en deze pas te openen ’s ochtends of in de avond. Ook het bevochtigen van uw gevel, die overdag de warmte absorbeert, kan voor extra koeling zorgen.

Hou natuurlijk ook rekening met huishoudelijke taken en elektrische apparaten die warmte produceren. Misschien al gedacht aan een buiten keuken? Of lekker gezond een slaatje of een koude schotel bereiden.

Wij zijn klaar voor de zomer met deze tips! En jij?

Tip: Hoe een betrouwbare stielman kiezen?

Haast en spoed is zelden goed

Prijs/kwaliteit

Ik stel mij altijd de vraag hoe het komt dat bepaalde aannemers onder de prijs kunnen gaan. Geef mij toch maar kwaliteit:  ‘De ergernis van de slechte kwaliteit duurt voort als de vreugde van de lage prijs al lang vergeten is’

Neem referenties

Via verschillende kanalen kunt u zich informeren over de reeds gedane werken van uw gekozen aannemer. Vraag niet enkel naar de dienst/het product op zich maar vraag verder:

  • Is de administratie correct verlopen
  • Was de offerte gelijk met de factuur
  • Was de werf/bouw correct opgeruimd.
  • Neem referenties

Hoe lang bestaat de firma al?

De reden waarom sommige werken beter ingeschat en beter uitgevoerd worden ligt veel aan de kennis van de aannemer. Zeg nu zelf: een aannemer die net is begonnen in vergelijking met een aannemer die reeds pakken ervaring heeft opgedaan zou toch beter in staat moeten zijn om te kunnen putten uit zijn reeds opgedane ervaring.

Controleer de werkwijze van de aannemer

Spijtig genoeg merken we op de dag van vandaag dat het de gewoonte is om verschillende projecten op te starten en om deze kris kras door elkaar af te werken. Bijgevolg lopen alle projecten vertraging op.Wij zijn van het principe dat als we ergens beginnen met werken we eerst alles afwerken vooraleer een nieuw project op te starten.

Meer weten?

Contacteer ons!

Hoe interieur groter doen ogen?

Vroeger was het in de mode om donkere meubels te hebben. Dit zorgde voor een vollere ruimte. Uiteindelijk is het weer sterk in de mode om lichtere, grotere ruimtes te creëren met veel licht inval. Uiteraard is dit soms gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Voor meer licht dient er misschien een raam of lichtkoepel bij te komen. Wat natuurlijk vrij duur kan uitvallen. Lichtere ruimtes dienen we misschien allemaal nieuwe, minder zware, meubelstukken te kopen. De gemakkelijkste oplossing is het lichter maken van de kleuren… De muren een lichter tintje geven is geen probleem maar hoe beginnen we aan die meubels?

Zandstralen van meubels:
Op deze manier kunnen we de huidige meubels behouden maar ze de originele kleur terug geven. Sterker nog: Door verschillende behandelingen kunnen deze worden bijgekleurd naar de door u gewenste kleuren.

 

Klik hier voor een offerte

Welke kleur van voeg past bij mijn gevel?

Het antwoord op deze vraag is geheel naar uw smaak. Wat we wel kunnen meegeven is het volgende:

Vuistregel omtrent kleur voegsel: “Een lichte voeg kleurt de gevel naar die voeg. Met andere woorden = accent op de voeg. Een donkere voeg kleurt de gevel naar de steen”. Met andere woorden. Een donkere kleur zorgt voor een accent op de gevelsteen.

Klik hier voor enkele kleur opties of check onze referenties!

Tips bij het kiezen van uw voegtype?

Om u te adviseren in welk voegtype best bij uw wens past lijkt het ons aangeraden om de verschillende voegtypes op te sommen. Daarbij wordt telkens de uitwerking vermeld.

A. iets terugliggende voeg
Een veel gebruikte voegvorm waarbij de voeg een paar mm terugligt t.o.v. de gevelsteen. Hierbij wordt de vorm van de steen geaccentueerd.

B. platvol gladde voeg
Deze ook vaak voorkomende voegvorm creëert een vlak gevelbeeld en laat de voeg als het ware opgaan in de gevelsteen. Deze voeg komt vaak voor bij strakke gevelstenen met toon-op-toon voeg.

C. schaduwvoeg
De voeg wordt gedeeltelijk terugliggend aangebracht onder een naar buiten aflopende hoek van 45°. Dit type voeg benadrukt extra de horizontaliteit in een gevel opgetrokken uit lange platte gevelstenen, zoals bv. het formaat 29-9-5.

Lees meer

Zoutvorming op uw gevel voorkomen?

“Wanneer je snel een resultaat wil, is het eerst aangeraden om met een droge borstel de witte uitbloei te verwijderen. In de meeste gevallen verdwijnt de witte uitbloei vanzelf. Op plaatsen waar de regen permanent op de gevel kan doordringen, kan het zijn dat de nog aanwezige zouten uit de mortel opnieuw tevoorschijn komen na uitdroging. Het concept van het gebouw heeft dus ook invloed op het toelaten van veel of weinig water aan het gebouw of de gevels. Het vraagt dus in ieder geval enige tijd – dit kan soms een kwestie van jaren zijn – voordat de witte uitbloei vanzelf verdwijnt.”

Contacteer on gerust voor advies!